Nattmusik - Moto Boy

Det finns inte mycket som slår den här livevideon med Moto boy!

Det skulle varit hans spelning på John Doe [hg] ht 07

Magiskt är ordet!

Moto boy - Beat heart (Live in bicycles tunnel)

Naturlängtan!

Jag längtar till de värmländska skogarna och Vänerns stränder!
Att stå i en tunn vårjacka med vårvinden i håret och blicka ut över vattnet. Höra vågorna klucka, andas in den friska luften och gå hand i hand med någon man tycker om!
Att det just blev Värmland är nog mest för att jag sitter och lyssnar på Detektivbyråns album Wermland. ;)
Blev lite kust, grillad korv och tidig vårsol i helgen i Göteborg, men just nu känner jag för Värmland och Karlstad!
Länge sen jag var där nu! Var där nästan varje sommar när jag växte upp! :)

Nostalgi! Vårkänslor! Fina tankar! :D

Låter inte den här låten som ett intro till julkalendern! En julkalender som skulle handla om en detektiv som löser mysterium på ett tivoli mitt ute i en skog!

Detektivbyrån - Om Du Möter Varg

Hemhemma

Idag ska jag bara slappa! Det blir tv-repriser, you-tubande, läsa igenom ALLA bloggar jag kan hitta och självklart uppdatera mig på musik! Musik har länge varit mitt stora intresse, men jag har aldrig tid längre! What the F...
Så det är detta dagen ska innehålla! :D

Dagens (första) låt blir en fantastisk blend jag råkade snubbla på...

MGMT+Daft Punk - One more Time to pretend (Immuzikation Blend)


Vissa dagar...

...vet jag ingenting! Och det är jobbigt att känna sig så osäker.


Dagens låt är lika svår att förstå sig på som mina dimmiga tankar!

Arcade Fire - Neighborhood #1 (Tunnels)


Ja till djurplågeri?

Vet inte om det här kommer vara speciellt politiskt korrekt men det struntar jag i!
Såg precis att det finns en facebookgrupp som heter Nej till djurplågeri...
Är inte det lite för självklart för att skapa en grupp på? Finns det en en motståndsgrupp som heter Ja till djurplågeri?
Visst, nej till djurförsök kan jag hänga med på, där går ju rösterna isär. Men Nej till djurplågeri? Ska vi inte ta och skapa en grupp som heter Nej till barnporr oxå......



What a night! :D

Satan vad kul det var på kravallen på Hg! Vet inte varför men så fort jag slinker i min gamla LÄXÅvve så får jag myror i benen, djupare smilgropar och det rätta gunget. För det gick inte att låta bli att dansa igår! Ståendes, sittandes, shejkandes! Det var verkligen en fullträff och jag ville absolut inte gå hem! :(
Musiken var en perfekt blandning mellan de tidiga beatsen av allas vår favorittandläkare Alban, en sväng förbi Melody clubs palace station och avslutades med svettiga salsatakter på stora dansgolvet!
För igår hade [hg] 2 dansgolv! Och en launch i stora sittningssalen. Många hänförde sig över detta och man kan ju hoppas på fler kravaller på Hg! :D

Dagens låt måste såklart spegla gårdagen! ;)

Dr Alban - No Coke

 

Nope, nu blir det projektarbet, packning, matlagning och sen bär det av till Göteborg för TUR-Mässan! :)

Man kan ju hoppas att det är på väg bort...

Maginfluensa! Finns det någon som kan tycka att det finns något vackert med det ordet?
Igår kunde jag inte få i mig någon mat eller vara uppe ur sängen mer än 5 min åt gången. Och ja, jag tillbringade de mesta av dessa minutrar framför toaletten. Eftersom 2 vänner har haft varsin fruktansvärd maginfluenseperiod med hög feber och sängliggande i en vecka så var det detta jag förberedde mig på. Konstigt nog mår jag bättre idag! Hoppas verkligen att det bara vara en 24 h flu! I helgen ska jag åka iväg till Göteborg för att marknadsföra programmet på Tur-mässan, och jag tror inte att det är en bra idé att vara magsjuk där. Samtidigt så är det inlämning på projektarbetet på tisdag så jag behöver även kraft till det. Hoppas verkligen jag är på bättringsväg och att det inte bara känns så.

Har hunnit med 2 st föreläsningar den här veckan innan magviruset hann ifatt mig. Den första handlade om Mat och turism och var inriktad en hel del på kokböcker. Bra föreläsare men jag har haft samma lektion innan. Så går det när man tar massa obskyra frikurser. Den andra flreläsningen var jätteintressant (även om jag personligen kanske inte kommer ha nytta av den) Föreläsaren var marionbiolog i grunden och har varit typ överallt i världen och arbetat med djur och natur. Tyvärr var vi bara 5 studenter där vilket kändes lite kasst.  har fått reda på att det finns sälar vid namn sjöelefanter som kan bli 6 m långa oh väga 4½ ton. De skulle jag inte vilja möte ute på vattnet. Tur att jag inte brukar hänga runt sydpolen. ;) Föreläsaren skulle även rita lite kartor på tavlan (vissa av oss har ingen koll på geografi) och ritade upp Afrika. Det var bara väldigt synd att Afrika blev en snopp ritad av en 8årig pojke. Och eftersom jag ibland har humor som en 8årig pojke så var det väldigt svårt att hålla masken. Åter igen, varför var vi bara 5, och varför satt jag längts fram. men jag tror att jag kanske lyckades hålla mig... :)

I övrigt har jag upptäckt svaret på meningen med livet och fått veta mer om mössen intelligens.

Dagens låt: Ane Brun - Big in Japan



Mycket att göra!

Jag förstår inte riktigt varför jag är så seg i huvudet idag! Sov väldigt bra i natt men ändå har jag haft ögonen fulla av grus hela dagen. Fikade en snabbis med tove innan jag begav mig till skolan, där sprang jag på isak och sebbe som hade varit på gymnasiemässan idag och marknadsfört programmet. Verkade ha gått bra, vilket känns bra! :)
Efter det åkte jag hem och typ somnade direkt. Var sjukt skönt att sova, men inte lika gott att mitt rum är så rörigt. Det gör mitt huvud rörigt! Efter det tog jag ett bad och läste om slow food, vilket ska ingå i mitt och elinors arbete. Sen städade jag köket, toaletten och lagade mat. En paus för Greys och sen var tanken att jag skulle plugga! Istället blev det msnchatt med lite olika styrelsemedlemmar och lite spotify-ande! Sen var tanken att jag skulle sova, men då kom jag på att jag inte kollat bloggar sen i torsdags (!) så det fick bli lite sånt nu oxå! ;)

Dagen låt blir lätt Bad Things med Jace Everett, från den fantastiska serien True Blood. En låt som ofta spelas på städölen på Hg. :) Och även nu hemma hos mig! :) En av flera bra saker med den senaste helgen... ;)

Introt till serien med ovan nämnda låt!


Har aldrig varit gladare över att min cykel gått sönder...


"I dreamed you were carried away on the crest of a wave
baby don't go away, come here"

Idag blir det ingen dagens låt, har huvudet fullt av musik ändå... ;)


Open up my eager eyes...

Har varit hektiskt på senaste, Mycket med skola och styrelse. Har väldigt roliga lektioner just nu om matsäkerhet, transportutveckling och allmänt miljötänk. Kursansvariga har även lyckats få in landsbygdsutveckling och föreläsningar om kost och matfusk. Så det tycker jag är väldigt intressant! En väldigt viktig fråga för miljön just nu är hur vi kan få mer miljövänliga transporter? Vi har så pass lite fritid att när vi reser vill vi att det ska gå fort och snabbt. Därför dominera flyg som transportsätt. Flyget är tyvärr en av de största miljöbovarna inom turism och resande. Hur ska vi stressade människor kunna omvändas? Det är en väldigt intressant framtidsfråga!

Idag har jag varit i skolan och sen har jag och Lisa varit en sväng på hg för en öl. Båda var sjukt trötta och det ledde till att i princip allt var hysteriskt kul. Vi hittade även en alien inmurad i en av pubens väggar. Intressant! ;)

Mycket tankar i mitt huvud just nu, har rett ut en hel del saker som jag inte har vetat hur jag ska ta ställning till. Vilket känns otroligt skönt. Andra delar är fortfarande osäkert. Jag har lärt mig mer om mig själv. Det mesta är bra men andra saker är mindre bra. Lärde mig för bara en kort stynd sen att jag har en egenskap som jag inte trodde jag hade. Vilken det är tänker jag inte skriva här. Men det får mig att fundera på vart jag egentligen står!

Dagens låt:

The Killers - Mr Brightside




Helgen!

Har varit en bra helg! Började fredagen med Over the Top fest hemma hos Malin.
Jag hade bestämt mig för att det är dags att jag lär mig att öppna cava. Jag jobbar ju ändå i bex.
Därför delade jag, Lisa och Anneli på 3 st. Vi kan säga så här, JAG TÄNKER ALDRIG ÖPPNA CAVOR I BEX!
Den första typ exploderade, så jag fick sminka om mig och Anneli kommer att få städa sitt kök.
Den andra testade jag att öppna i Malins dusch (finns på film), det verkade gå bättre...den exploderade bara liiite...
Fick inget i ansiktet den här gången men klänningen blev ju lika blöt den här gången.
Jag får bli skåpsdrickare och alltid ha en cava hemma så jag kan lära mig, för det kännsi lagom kul att skvätta ner mig och kunden varje gång jag öppnar en cava på hg. Eller så gör jag som jag gör nu, ber den andra som jobbar att göra det.
Eftersom Anneli har på film exakt hur dålig jag är så finns det ju bevis på att jag inte ljuger. ;)
Vi blev nog ganska fulla i fredags. Det kändes dock inte så. Efter den tredje cavan kollade jag och Anneli på varandra och tyckte att vi var mycket nyktra och städade. Det var vi inte! Tvärtom! Anneli lärde ut någon form av klapplek och dagen efter vaknade jag med ett kluster av små blåmärken på ovansidan av båda låren. Jag kunde för guds skull inte förstå vad de kommit ifrån tills jag insåg att jag nog klappat lite för hårt på låren under klappleken. Sen kom Lisa hem och hade exakt likadana blåmärken. Så jo vi var nog packade under fredagen. :P
På Hg hade vi jätteroligt, (Tyvärr shottade vi Fernet, malins fel :P) Vi dansade och tiden försvann helt och hållet. Blev lite välbehövlig tapastallrik. Blev en jättetrevlig städöl, träffade på folk man inte sett på länge och sen blev det taxi hem.
Somnade mitt i ett sms-samtal jag inte borde startat (Ska bättra mig!) och vaknade ganska bakis dagen efter.
Vaknade efter 5 timmar av att solen var obarmhärtig, låg kvar i sängen en stund men gick sedan upp och funderade på frukost. Pallrade mig iväg till konsum och inhandlade bröd, glass, fanta, färdigpizza och mozarella. Hur jag hade tänkt få i mig allt det på 3 h vet jag fortfarande inte. Jag lyckades inte. Pizzan (som var helt ok när man slängde på mozarella och pesto) har jag knappt rört så den står i kylen. Tittade på ett avsnitt av gilmore girls och kände mig inte alls pepp för att klä ut mig och gå på drinkfest och vara trevlig mot folk man aldrig träffat innan.
Men klädde på mig min grekiska klänning, satte guldband i håret, guldarmand i form av en orm och stora guldhalsband. Lånade ett par knytsandaler av Lisa och tänkte ta cykeln till Elinor. Insåg då att jag ju lämnat cykeln i Ryd eftersom jag åkt taxi hem dagen innan. Så jag fick gå till parkgatan och ta en buss därifrån. Drinkfesten började vid 8 och vi var väl där vid halv 9. Det var en liten miss eftersom vi inte alls visste om man var tvungen att vara där när den började. Det behövde man visst inte så det var typ tomt när vi kom dit. Men efter hand kom det allt mer folk. Det var trevligt och en rolig idé att ha fest med temat historiska personer, fick massa inspiration, :)
Efter det så var jag typ slut i huvudet av för lite sömn och bakishet. Så vi gick till Statoil och köpte mat. jag isnåg att Hg helt enkelt inte var för mig den kvällen och cyklade hem i det kallaste väder jag känt på länge. Det kändes som att min näsborrar utvecklade frost innan jag ens cyklat ut från Ryds allé.
hem kom jag till slut och efter det obligatoriska facebookandet så kröp jag huttrande ner under täcket! Himmelriket!
Idag ska jag nog tvätta och få lite ordning på mig!

Idag är det en Ra Ra Riot dag! Upbeat pop-rock som man blir glad av! :)

Ra Ra Riot - Dying Is Fine



RSS 2.0