Förtroende

Ibland tappar man förtroendet för folk. det har hänt mig idag! Varför ska jag kämpa, göra mitt bästa och ta det övergripandet ansvaret? Varför ska jag använda ledord som kommunikation, teamarbete och förtroende för varandra om det ändå inte leder till att man kan prata öppet med varandra utan måste ta andra vägar.
Jag är trött, jag vill inte, jag vill inte bry mig! jag är enormt besviken på mig själv för jag trodde att jag kunde leda bättre.
Men om folk ändå väljer att gå bakom ryggen på andra så anser jag att jag misslyckats med att skapa den öppenhet jag strävat efter. Jag är rädd för att bli bitter! Om jag inte anses ha samma kunskaper och erfarenheter som de som läser året ovanför mig så varför valde ni mig till ordförande och inte en av er? Värt att tänka på.
Jag vet att ingen har klagat på mig eller sagt något om min kompetens, tvärtom. Men att viss väljer den lätta vägen istället för att konfrontera de problem som finns öppet får mig att känna mig ifrågasatt.
Så är det. Vad jag ska göra åt det får jag fundera på. Jag kan ignorera det eller kasta det i ansiktet på folk.
Jag är inte bra på att ignorera problem.......

Hahaha!...ehm..jag menar grattis...eller?

Ok, uppenbarligen har jag missat att det är förlovning i kungafamiljen. Verkar vara en big deal, förstår inte riktigt varför. För det första så är vår monarki i mina ögon något som Sverige drar nytta av turistiskt och politiskt, i den mån kungen orkar åka runt till andra länder och hålla tal och äta middagar. För det andra kan man ju undra varför det är så stort att Vickan och hennes kille ska gifta sig efter X antal år ihop? Det är väl ingen suprise? Om det vore för 200 år sedan så kan jag förstå att det blir rabalder eftersom det då skulle ledit till att vi fick ett nytt stadsöverhuvud. men nu?

Jaja! Gillar att de har gjort en liten familjevideo där kungen presenterar förlovningen mellan kronprinsessan och Herr westling (eller vad han nu heter?) Ska absolut insistera på att min pappa spelar in en lika stel video och lägger in på youtube om jag får för mig att nån gång förlova mig! ;)

Nu blev det här ett inlägg om en kungaförlovning vilket inte alls var meningen, råkade bara trycka på en länk till den stackars videon.

Är ganska seg just nu! Jobbade på Hg igår och efter 1 städöl och en semla så blev det hemfärd. Dock hade jag visst suttit längre än vad jag trott (som alltid) så jag kom i säng vid 5 tiden. Var ganska jobbigt att gå upp vid 9 imorse.
Sen hade jag dubbellektion. Hade en jätteintressant föreläsning med författaren till fetmaparadoxen. Han proklamerar för att man bör äta mer naturliga fetter och mindre kolhydrater, (Precis det jag gör för det mesta och känner att jag mår bra av) Så för mig var det jätteintressant. Och ett fantastiskt tillfälle att få lyssna på en av de ledande debattörerna i den pågående kostdebatten. Efter det hade vi en lektion som i princip handlade om hållbar matutveckling. Även det var ett jätteintressant ämne men vid det laget höll jag på att somna. Inte ens dyrt kaffe från Zero kunde hålla mig vaken!
Jag skyndade mig hem för att få lite sömn innan mötet på kvällen. Väl hemma insåg jag att vi inte alls hade bokningsmöte idag utan att det var nästa onsdag! Hallelujah! 
Så nu har jag istället kunnat åka in till stan och inhandla lite böcker på bokrean. Efter det tänkte jag ta en buss tillbaka, men eftersom den inte skulle komma förrän om 27 minuter passade jag på att springa in på Netto för att handla lite. När jag kommer in är alla 3 kassorna öppna och det är typ ingen kö så jag tar det lugnt! Det var ett misstag, när det är ca 10 min kvar tills bussen ska gå tar jag mig till kassorna. Nu är det bara 2 kassor öppna och jag räknar snabbt till 16 personer före mig i den kassan jag valt att ställa mig. Jävlars! Efter 5 minuter inser jag att det inte håller så jag tar min korg och går snällt och lägger tillbaka allt jag tänkt handla (med lite välformulerade svordomar i mungipan) Sista saken jag ska lägga tillbaka är tomaterna men då står det en kille mitt i gången så jag inte kommer förbi. Bakom honom står det nämligen massa trälådor. Han ser mig komma stressad med min korg men det här är en kille som inte tänker flytta på sig, mitt vanliga jag hade väl sagt ursäkta och bett att få komma förbi, men nu var jag sur och tyckte att eftersom han sett mig komma mot honom så kan han ta ett steg framåt. Det gör han inte vilket leder till att jag får trycka mig förbi mellan honom och lådorna. Tom då rör sig inte killen en mm vilket leder till att min mobil som ligger i jackfickan åker ut och går i flera bitar. Jag och min kundkorg sitter nu fast bakom killens rygg och mobilen ligger ca en meter bort. Jag får alltså krångla mig vidare och ställa ner kundkorgen och sen vända tillbaka och trycka mig igenom igen (vad är det för fel på karln, älskade hans mamma inte honom när han var liten?) och plocka upp mina mobildelar. Tack och lov så vänder sig killen om och går så jag slipper pressa mig förbi hans rygg igen. Men han ser inte vart han går så han går rakt på min kundkorg och snubblar näääästan över den! VARFÖR kunde han inte snubblat? Det hade gjort min dag!
Jag vet, det är inte snällt, men jag är snäll 99% av alla dagar så ibland måste man få vara lite elak.

I övrigt har jag börjat återupptäcka gammal musik, dax att börja damma av sina cd-skivor för spotify har faktiskt inte allt man vill ha! Den här veckan är en Metal vecka! Känns mycket jag och det är precis det jag behöver fokusera på just nu! Mig!


Dagens låt går i samma tecken:


In Flames - Swim

 

Bra helg hemhemma!

Fick ju som sagt in hemtentan till slut på fredagen vilket var fantastiskt skönt. Även om jag fick lite lätt panik eftersom den skulle skickas in genom it¨s learning och jag inte kunde få mitt internet att gå med på att logga in på studentportalen.
Dagen efter firade vi mina föräldrars födelsedagar med middag och paj. Blev även lite pulkaåkning, och lekparkslek. Tror jag har ganska mycket barnasinne kvar för jag tyckte i princip att allt var lika kul som min snart 2 årige systerson tyckte!
Satt upp nästan hela natten med mellansyster jessica och snackade om livet. Sånt behövs minsann, så det fick bli en all-nighter nästan. Men det är ju tyvärr så sällan man träffar sina storasystrar och de har alltid något klokt att säga som man behöver höra. Liksom mammor! :)
Idag fick jag dock stiga upp ganska tidigt trots lite sömn. Blev en fika hos min mormor med kakor och kaffe. Det känns konstigt eftersom man på något sätt alltid måste vara beredd på att det är sista gången man ser henne. :( Svårt att ta in men desto viktigare att sig tiden när man väl är hemma!
Efter det blev det tågresa hem till linköping och tjejorna! :)

En del kanske märker att jag är lite upp och ner i humöret just nu, men det är inget att oroa sig för. Jag är inne i en liten bitterljuv period bara. En del saker som jag har försökt att inte fokusera på har flytit upp till ytan och visst det är komplicerat. Men samtidigt är det något som gör mig glad och varm i hjärta. Visst det är jävligt dålig timing men men... Jag väljer ändå att vara glad!

Imorn är det kursstart på min nya kurs. Deb här kommer åter igen att behandla naturen så vi får se om det blir mer naturkunskap! :)

Idag har jag lyssnat på sjukt mycket musik, allt från Cornelis till Koop och Lykke Li.

Den här låten är nog mest träffande för det här inlägget ändå!

Imogen Heap - Say Goodnight and go



Dream a little dream of me

Allvarliga samtal leder till mer nattmusik...

Ursäkta videon, den är ganska cheezy! :P


:)

Jag är Lycklig! Inlämningen är inskickad och livet är bra! Nu ska jag bara vakna upp imorn och vara frisk också!

Lyssnar på oerhört fin nattmusik. Fantastiska Eva Cassidy, live!

Smakprov nedan!

Eva Cassidy - Over the Rainbow

Inlämningsdag!

Dax att gå in i analys-mode! Har tittat bloggar, youtubat, spotifyat och allt annat viktigt man måste göra innan man kan komma igång med pluggandet! För att inte tala om msn-andet och facebook-andet.
Hur tentaflyktade man innan internets tid? Minns att min syster pratade något om att hon brukade städa när hon hade tentavecka! Det är ju en väg att gå.... Men jag jobbar inte så!
Missade ett mysigt John Doe igår hörde jag, men hade en mysig fika med hembakade semlor istället så det vägde nog jämt! :)

Nope Johanna panna päron pung! Sätt igång med pluggandet!!!

Bara en låt till...

Dan Black - Alone

 

Jag vill ju bara dansa!

Idag ska jag skriva 4 sidor! Imorn ska jag skriva 4 st till! Men än har jag inte kommit igång! Äsch det kommer, behöver en liten spellista på spotify med upbeat låtar så jag blir lite mer pepp!
Ikväll är det john Doe på Hg vilket jag missar eftersom jag är hemhemma! Känns surt, men men. Ikväll ska jag istället träffa 2 av mina älsklingar, Roza och Eva! Efter vårt senaste urfreakade msn samtal om semlor vs. atombomber och andra stora uppfinningar så förväntar jag mig en helkväll i knäppa samtal och djupdykningar i den kommande bokrean!
Men innan dess måste jag alltså ha skrivit 4 sidor! Så det är bara att sätta igång! Ska göra det nu, men jag är inte på humör att vara allvarlig! Jag vill gå ut och göra snöänglar eller dansa på matsalsbordet till twisted sister.
(Jag har aldrig låtsats vara normal!) Just nu är det dock Ray Charles som gäller! Vilket funkar fantastiskt bra att sitta ner och dansa till, lite attityd och fingerknäppande är allt som behövs!


Ray Charles - Hit the Road Jack


Det är BOKREA nästa vecka!!!

Jag är så hooked, har inte kommit förbi sida 2 i akademibokhandelns webbilaga och jag dreglar redan!
Jag menar, kolla bara på historiaböckerna! Folkmordens historia, Stockholms blodbad,Tredje riket från uppgång till fall osv. (Snälla säg att det finns andra som dreglar över samma böcker så jag slipper vara den mest nördiga historiatönten i världen!) Dax att byta sida och bli till sig över Strindbergs samlade verk!

Och vänta bara tills jag kommer till kokböckerna... Mamma Mia! SOM jag skulle behöva fylla år nu!

Men csn kommer ha kommit! :)
Gaah! Hatar försäkringskassan ännu mer nu! Tänk vad mycket böcker man skulle kunna få för 5268 kr!


Kan det gå mer fel...

Igår var dagen då jag skulle på intervju på Astrid Lindgrens Värld. Sov riktigt dåligt natten innan eftersom jag hostade hela tiden. Sen vaknade jag när Agge kom hem vid kvart i 7 och kunde inte somna om¨. Vilket var lika bra för det visade sig att målaren som "bara skulle komma och titta" på vår lägenhet hade tänkt sätta igång direkt med att tapetsera. Så jag och Agge fick möblera om hall och vardagsrum på sisådär 5 min. Sen bar det av till skolan för en fika med Tove! Blev längre än vad tanken var men så är det ju alltid när man har trevligt. :)
Hann vara hemma en halvtimma innan jag skulle hoppa på bussen ner till järnvägsstationen. Väl där hade jag ca 10 min på mig att hämta biljett och allt gick himla smidigt fram tills att jag skulle kolla vilket spår jag skulle till.
På tavlan står det att mitt tåg är INSTÄLLT!
Istället ska jag få åka med en ersättningsbuss. Detta gör mig lite lätt nervös eftersom jag vet att jag bara skulle haft 30 min på mig att hitta från tågstationen till Astrid Lindgrens värld om jag åkt tåg. Nu ska jag åka buss vilket alltså kommer ta längre tid. Pratade med en kille inne på busstationen och han trodde inte att det skulle ta mer än ca 10 min extra.
Tänkte att det är bäst att ringa en taxi som kan köra mig när jag väl är framme så jag ringde det nummer som jag så noggrant sparat i telefonen dagen innan ifall något skulle gå fel. En trevlig dam svarar men tyvärr så har de inga taxibilar lediga förrän tidigast halv 4, alltså en halvtimma efter att min intervju har börjat. (Hur många människor åker taxi i Vimmerby?? Eller har de bara en bil?) Jag frågar den snälla tanten om hon kan säga mig vilken buss jag ska ta och får då veta att det inte finns några lokalbussar i vimmerby. Måste vara en otroligt liten stad! men Astrid lindgrens värld ligger ju i utkanten. Så jag får ringa till personalchefen och berätta om mitt dilemma och hoppas att jag kommer i tid oavsett.
Ersättningsbussen kommer 20 min försent och jag frågar chauffören och tågvärden om de möjligtvis kan släppa av mig lite närmare Astrid Lindgrens värld vilket de lovar eftersom de ändå ska åka förbi. Detta kändes bra fram tills att vi är i Vimmerbys kommun och jag hör dem prata sinsemellan att de inte alls åker förbi Astrid lindgrens Värld och "det var ju lite lustigt att det blev så". JÄTTELUSTIGT!
De fortsätter sen obehindrat att prata om att det är nog lika bra att släppa av mig där (fortfarande pratar de inte till mig).
Plötsligt kommer värdinnan fram och frågar om jag vill hoppa av mitt på vimmerbyleden. Så jag gör det.
Så då står jag där mitt på en väg med massa bilar och har ingen aning alls om vart jag är eller vart jag ska.
Ser ett villaområde och traskar vägen fram tills jag hittar en infart att svänga in på. Har ca 15 minuter på mig innan jag ska vara på plats och har faktiskt ingen aning alls om vart jag ska. Ringer personalchefen igen och får en lite luddig vägledning som faktiskt funkar. Skyndar mig och kommer fram ett par minuter innan 3 då intervjun ska börja. Himla tur!
Vi är 10 st som intervjuas i grupp och sen får göra lite övningar. Sen är det enskild intervju som gäller. Kändes ok, men jag var ganska sliten efter natten och den stressiga resan så jag kände mig inte precis på topp.
Tog ca 2½ timme och sen insåg jag att jag måste äta något innan jag åker hem eftersom jag egentligen inte ätit något sen frukost. Så jag letar rätt på en netto butik och köper choklad. Sen tänkte jag vara smart och gå tiollbaka till stället jag blivit avsläppt eftersom jag minns att jag där sett en skylt som pekat mot resecentrum. Sagt och gjort, jag går dit. Väl där inser jag att det inte finns någon annan väg där en en stor bilväg. Cyklevägen som jag glatt traskat fram tar slut. Jag svänger av och hamnar i ett villaområde, även den gatan slutar med en återvändsgränd. Börjar kännas som om jag har lite bråttom. Tar upp en turistbroschyr som jag fått över Vimmerby och hittar faktiskt en karta där i. Tyvärr så finns det inga vägskyltar där jag är så jag får traska vidare i jakt på en sådan. Hamnar i ett bäcksvart industriområde. Riktigt läskigt! Jag har gått helt vilse och det är bara 15 minuter kvar tills jag ska på tåget. plötsligt ser jag en tjej med hund. Den första människan jag sett på HELA tiden. (Finns det inga människor i Vimmerby?) Så jag frågar henne om vägen och det var inte alls långt kvar. Så tack vare henne hittade jag till slut rätt. Men självklart så var ju även detta tåg inställt. Kom en ersättningsbuss efter ett tag och till slut kom jag tillbaka till Linköping. Fantastiskt skönt att komma hem! Och lägenheten var klar! :) Så nu har vi jättefina tapeter!

Har blivit väldigt mycket The Mo på senaste så det blir lite mer sånt idag!

The Mo - Nostalgia Locomotive


Och gårdagens låt!

Till mina kära läxare, tack för en lyckad förfest! :)

Lili & Susie - Oh Mama


Jättekul! lite för kul faktiskt!

Torsdagen inleddes med en snabb sväng ner till stan för att hämta linser och sen iväg med campusbussen till Norrköping! Blev väldigt nöjd med klippningen! :)
Sen hem till Amanda H i Ryd för färgning (eller bör man säga avfärgning) av hår. :P
Blev jätteblond och var inte 100% på om det inte var för ljust för mig. Men jag insåg att man får göra som miss Tyra säger i topmodel och "fake it til you make it" eller "work it ,girl". Så nu känns det bra! :) Fortfarande blickar jag lite längtansfullt mot de mörkbruna hårfärgerna varaje gång jag går förbi den hyllan på konsum så jag kan inte lova att en sådan inte hamnar i kundkorgen någon dag snart, Efter en trevlig förfest hos Amanda skyndade jag mig iväg till HG för att kanske hinna se iaf det sista bandet. Men självklart kom jag försent så jag missade båda. :( Blev lite häng på P-plan med Fredrik istället och ett par öl.
Dagen efter inleddes med styrelsemöte i kårallen och sen blev det en kaffe i baljan innan jag åkte ner till stan för att köpa silvershampo. (Något sorts jox som tar bort gula slingor i håret) Efter det åkte jag och Lisa ner till Amanda J i Ryd (Många amandor den här helgen) och förfestade inför HG med kravalentine tema. Vi insåg när vi cyklade ner att vi aldrig skulle klara att cykla hem igen utan att frysa ihjäl. Därför blev planen att vi skulle supa oss redlösa och alltså inte känna något när vi cyklade hem. Planen var god tyvärr glömde vi att göra den obligatoriska uträkningen på ungefär när vi borde se till att vara som fullast. därför peakade vi vid 1 tiden redan. hamnade på efterfest och kom hem ca 10 på morgonen på lördagen. Efter några timmars sömn blev det förfest inför Kravalentine! Hade sjukt roligt med mina xxläxare, tyvärr lite för kul för det slutade med att jag inte gick ut på kravallen..Lilla fyllan! men det var rätt beslut även om det var synd att inte få se hur barnbarnen hade fixat allt! Är knappt bakis alls idag vilket känns skönt! Har lite saker att fixa inför anställningsintervjun i Vimmerby imorn + en verksamhetsplan som måste läsas.
Man blir lite lätt nostalgisk när man umgås med sina läxare! Vi kollade på bildet och snackade minnen!
Tänkte lägga upp några favoriter här nedan! :)





Idag lyssnar jag på Death from above 1979 skiva Romance bloody Romance (Remixes and B-sides)
Svåra att hitta på youtube tycker jag men ett smakprov kan ni få! :)

Death From Above 1979 - Better Off Dead (Le Peste Cover)


Att göra lista för dagen!

  1. Dammsuga mitt rum
  2. Dammsuga vardagsrummet
  3. Plocka undan all tvätt
  4. Han möte med Elin på stuff om samarbetsavtal för året
  5. Hämta tenta och uppsatskompendie hos Willy
  6. Lämna tillbaka låneböcker
  7. Städa vårt kök
  8. Maila Pg-nummer till Stuff
  9. Maila Björn Segrell om glasmonter
  10. Maila Inger Lindell om tröjor
  11. Skicka recept till Tove
  12. Äta?
  13. Gå på möte om mottagningspolicymöte inför nästa års nolle-p
  14. Börja med uppsatsen!!!!
  15. Sova?

Sen blev jag visst utmanad av Kinell oxå!

Gå in i mappen Mina bilder. Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen. Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den. Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om att de är utmanade....




Det här är Gotland med en flaska öl hemma i kollektivet innan vi ska iväg på förfest på Colonia inför dömd 2008!
Så jävla kul var det! Lätt den bästa kravallen förra året! :):)

Finns typ inga kvar att utmana!

Men 2 personer hittade jag! :)

Maria Lindén - http://misen86.blogg.se/

Isabelle - http://www.rabbits-ear.blogspot.com/


Well! Dax att börja med listan! Ska maila lite och sen blir det köksstäd! 1½ timme innan jag måste iväg på nästa möte. Hm. ..borde käka något!

Upbeat låt behöves!! Egentligen vill jag spela Death from above 79 - Blood on our hands (Justice remix) Men den finns inte på youtube (Värd att kolla upp på spotify!) Så istället får det bli M.I.A

Här är hennes låt från soundtracket till filmen Slumdog Millionaire. Ska  vara riktigt sevärd!




Vad händer med tiden!

Minns ni den där vita kaninen i Alice i underlandet som sprang omkring med ett fickur i ena tassen och ojade sig över att han var sen. Well, that´s me! Nästa vecka ska jag ha inlämning på en miniuppsats och jag insåg precis att jag har inte börjat och jag har inte mer än högst 3 dagar att fixa det på! Vad hände?
Har kommit massa saker i vägen och jag har varit sjuk. Har hela tiden tänkt att jag har tid, men nu har det visat sig att jag faktiskt inte har det. Fuck!
Men nu har jag snart druckit mitt morgonkaffe, så nu ska jag plocka tvätt och dammsuga innan jag ska iväg på möte!
kan nog vara till min fördel att även dra en borste genom håret och borsta tänderna!
Får inte stressa upp mig!

Ska lyssna på Koop! Det får mig alltid i semester-mode, Och då kan man ju inte vara stressad! :)
perfekt nu när jag har spotify äntligen! Tack Adde!

Koop - Koop Island Blues (Ane Brun)


Anställningsintervju för sommarjobb nästa vecka! :)

Ska iväg till Vimmerby på måndag för en anställningsintervju ang. jobb på Astrid Lindgrens värld! :D
Ska bli jättekul! Får se hur det går dock. Först skulle jag dit nu på torsdag (Så jag avbokade min klipptid) Men sen visade det sig att första tåget inte var framme förrän 0930 och jag var tvungen att va där prick 09 inte en minut senare..
har fått ett mail med massa saker jag ska tänka på inför mötet. Kommer vara presentation i grupp, övningar (?) och personlig intervju.

Har precis kommit hem från spex! Kungarna och Axelmakten!  Var jättekul! Ida spelar ju en av huvudrollerna (Den äregirige och mordiska Gustav) och hon var superduktig! Alla skådisarna var suveräna! Min favorit var dock döden, hans skämt låg mer åt den morbida sidan vilket passar mig utmärkt!

Skulle egentligen tränat idag, men nu blev det spex istället. imorn hade jag bokat in 2 pass så jag skulle vara säker på att iaf kunna gå på ett. Men jag fick avboka båda 2 nu eftersom jag ska ha möte med stuff om samarbetsavtal på dagen och sen på kvällen ska jag på möte om mottagningspolicyn. Och alla torsdagspassen var fullbokade! Hm...
Och fredag är det återigen möte, den här gången på förmiddagen. Självklart är alla måsten på samma tider som mina pass. Så det blir INGEN träning den här veckan... :(
Men jag är fortfarande lite sjuk så det kanske är lika bra!

dagens låt, en vacker låt som är svår att tröttna på! :)

Bright Eyes - First day of my life


Av mät!

Ska ha en hårfixardag på torsdag! :)
Vid 12 blir det campusbussen till norrköping för att klippa av håret och senare på kvällen ska jag hem till Amanda och fortsätta hårfixandet med en blekning. Efter det blir det utgång på John Doe!
Ser sååå fram emot det, mitt hår känns som en hazard just nu och mössdagarna blir mer frekventa! Hade INTE mössa förra John Doe och Dorfen kände inte igen mig...Så jag kanske skulle börja dyka upp på Hg utan mössa lite oftare!
Men, tanken är att jag ska vara blond ett tag till. Om nu inte blekningen blir helt galet....då kommer ni nog se mig som brunett snart! :P

Fick en släng av 60-70tals feber så här nedan presenterar jag 2 låtar från 2 coola donnor!

Jackie DeShannon - when you walk in the room



Doris - Did you give the world some love today baby


Bästa mot halsont: Wienerbröd! Whats not to love with that!

vaknade flera gånger under natten för att jag hade så ont i halsen. Inte så konstigt kanske med tanke på att jag blev helt genomblöt och nedkyld när jag cyklade till Hgjobb i lördags. Typiskt nog så valde vädergudarna att skicka ner måsskitsliknande snöflingor i motvind mot mig hela vägen från T1! Så de sista 5 minuterna såg jag inget alls. (Jag hade glasögon eftersom jag är förkyld och alltså inte bör bära linser) Tur att man cyklat vägen så pass många gånger att man typ vet när man ska svänga. Var heeeelt dyngsur när jag kom fram till Hg så Fred föreslog att jag skulle gå upp på P-plan och försöka stryka mina byxor torra. Försökte mig på detta med ett ganska lyckat resultat! :) Var en lugn Hg kväll, de flesta var nog på VSR-eftersläppet.
Men för att förklara mitt påstående om wienerbröd. Tove kom hit vid 12 och hade med sig dessa underbara kakor/bullar (vad ska man kalla dem för?). Innan dess hade jag försökt få min hals att bli normal med både tomatsoppa och te men inget funkade. Men efter att ha ätit ½ wienerbröd så försvann halsontet! Min kropp kanske bara luras! Jag kanske inte alls har ont i halsen, undermedvetet kanske jag bara vill ha socker. Maybe I'm a sugarjunkie?

Har inte gjort så supermycket idag. Tove var som sagt här och hon fick nog med sig 1/4 del av min garderob. :)
Schysst att någon annan vill ha det jag inte vill ha själv! Sen har jag varit och handlat lite, stört sur på Konsums ombyggnad. Allt är orimligt placerat! När jag skulle ha tomater blev det en liten kö bakom mig i fruktdisken etersom ingen kunde komma förbi förrän jag var klar, Och vid kassorna är det bärande pelare placerade där man egentligen ska ställa sin korg för att kunna lägga upp sakerna på bandet. istället får man ställa sig framför pelaren och plocka upp sakerna och sen gå bakom pelaren för att ställa ifrån sig korgen. Höll på att slå till en stackars mamma med tvillingvagn när jag skulle runt pelaren med korgen.

En annan sak, jag brukar inte klaga på pensionärer allt för ofta, de är mest söta. men ibland blir jag lite sur på hur omoderna de är. Idag var den kassan som jag betalade i sönder så man kunde inte slå in pinkod utan var tvungen att visa leg. Tanten framför mig hade såklart inget leg utan bara sitt konsumkort. Hon förklarade för den unga kassörskan väldigt barskt att hon "Minsann aldrig har med sig leg, det behöver man inte förstår hon" och att "alla känner mig här".
Hon fick istället uppge sitt personnummer (Vilket en yngre person ald rig skulle få göra) och fick sina varor och gick.
Frågan är hur långt man ska gå i respekt för den äldre generationen? Visst jag skulle göra samma sak som tjejen i kassan, schysst att säga till en 80-årig tant att hon måste gå hem och hämta leg. men tanten kunde varit lite trevligare. Hon verakde snarare tycka att det var kassörskan som bad sig fånigt åt och inte hon. HA MED IDKORT TANT*****!
Jaja, whatever... jag verkar vara lättretad idag!
Nu ska jag kolla lite på Eternal sunshine of a spotless mind och sen ska det lagas fläskfilegryta! :)


Dagens låt är en av de bättre nya låtarna just nu!


Mando Diao - Dance with somebody


hemmakväll

Hade tänkt dra iaf en liten stund till Hg, men orken infann sig inte. Känner mig febrig!
Istället blev det let´s dance och cruel intentions med Lisa. Översättaren måste typ varit hög när han fixade den här filmen.
Kvällens bästa översättning (På svt helt galet..love att de inte censurerar sig själva) var typ om oralsex:
Killen: "Får jag gå ner på en skäggmacka?" Tror vi skrattade hysteriskt i flera minuter och sen bubblade det upp då och då igen under filmen. Kan göras ofantligt många dåliga raggningsrepliker utifrån den meningen!

Annars har jag varit på möte med programledningen idag. Kändes bra att snacka med dem. Känns som att vi är på samma sida igen! :)

Dagens låt kommer från Cruel intentions soundtracket, och jag har väl nästan lyssnat sönder den redan..men what the hell! ;)

Placebo - Every you and every me

 

haha

Tittarde på Operah förut! Den svenska översättaren översatte "when doing voices in movies, you have to come out of yourself" till "När du gör röster i filmer så måste du släppa dig själv"

Oki, jag har dålig humor, men det har varit officiellt länge!


Frukost-tajm

Sitter med världens största kopp kaffe med mjölk och en tallrik med äggröra och kastanjerökt skinka. Kastanjerökt skinka låter fint, men jag kan säga att det smakar lite konstigt. Jag fick vaniljglasskänningar av det och det kanske inte är den bästa kombinationen med rökt skinka! Eller så är det mina smaklökar som är uppfuckade på grund av förkylningen...kan nog va så! ;)
På tvn så är det någon form av inredningsprogram, Till salu tror jag det hette. Mysigt! De ör ute i skogen vid någon liten sjö och ska renovera en stuga! Somrigt! Vill ha sommar och känner för att plocka på mig turismoverallen (Vårt program har ju exakt samma vita overall som jonny o mattias i Roomservice) och börja slå ner väggar och riva upp golv,
Det ör ju snart dax för nya tapeter i kollektivet men det ska stångåstaden fixa. Fast det ska erkännas att jag är lite sugen på att "förbereda" lite...[Sneglar mot tapeterna]. Tror dock inte det skulle vara så uppskattat av resten av kollektivet om de kommer hem till halvt nedrivna tapeter i vardagsrummet. :P
En av inredarna i programmet har en skjorta med texten "So you think you can Ernst" på ryggen! Haha, den gillar jag!
Idag har jag sovit länge och eftersom jag tillbringade typ hela gårdagen i sängen, (skruva ner förväntningarna, det enda sällskapet jag hade var min laptop och ett gäng näsdukar) så har det lett till att min rygg inte är så glad på mig idag!
Annars så såg jag en annons om att Kenny Starfighter kommer som film till biograferna den 25 mars! Love it! Någon annan med för mycket barnasinne som ska med?
Egentligen hade jag ett seminarium jag skulle vara på idag, men jag kände att mitt huvud var felpåskruvat när jag vaknade. Så det får bli någon form av inlämning istället.
Den här helgen ska jag försöka att hålla vit. Det kan gå med tanke på att jag är sjuk. På lördag ska jag jobba på Hg och jobbölen kan man ju iaf försöka byta ut mot en läsk. Helgen efter kommer det dock bli mer fest! :)
John Doe nästa Torsdag, Inför Kravalentine på Hg på fredagen och sen the BIG MOMENT Kravalentine på kårallen på lördagen! :D
En annan kul grej nästa vecka är att jag och Amanda ska ha en blondinkväll och bleka varandras kalufser om vi hinner. Det är dax att fixa lite med frillan igen. Men iom de 5268 kr jag måste betala till försäkringskassan så har jag knappast pengar till lyx som frisörblekning. Ska bli kul att se hur det blir! :) Blir det hemskt kommer ni nog att få se mig som brunett igen! Tycker jag är en ganska bra kompromiss på mitt blondin/brunett-dilemma!

Behöver lite fart idag så just ny lyssnar jag på Movitz! :)

Movits - Äppelknyckarjazz




Tråååkigt att vara sjuk!

Idag ligger jag hemma i sängen, är förkyld vilket inte är kul alls! Det som är bra med detta är dock att man får ligga i sängen och kolla på film i morgonrock! :) Har tittat på The other Boyelin sister, som var helt ok (Och Eric Bana var het som alltid) och nu tittar jag på andra delen av Narnia, Prins Caspian.
Det tråkiga med att vara sjuk är att man inte orkar laga mat, men man måste ju äta! så jag har käkat typ en burk oliver! Borde ta mig upp och antingen handla eller laga mat. Helst inte handla dock! Fortfarande pank!
Skulle egentligen vara på möte med stuff nu, men det får bli uppskjutet till nästa vecka. Blir ingen träning idag och inte igår heller... :( Hoppas jag kan träna imorn!

Dagens låt: För att jag älskar skottska! Kanske för att jag bott där! ;)

Glasvegas - It's my own cheating heart that makes me cry

Ska man skylla sig själv???

Jag fick ett  brev idag från försäkringskassan där de meddelar att jag tjänat för mycket år 2007 och därför ska betala dem 5268 kr för bostadsbidraget de gav mig! Det är så man vill gråta!
Jag som alltid har varit jättenoga när jag fyllt i papprena. Blä! Det är sant att jag fick jobb 2007 vilket gjorde att jag tjänade mer än tillåtet. Men jag hade ju flyttat och slutat med bostadsbidrag då så det tänkte inte jag på.
Får ta ett möte med dem och få reda på mer!
Och jag har 400 kr på kontot, jippi! :(


Behöver råd!

Jag har fastnat i samma tankar igen! Dax att bli brunett igen? Hittade lite bilder på fejjan.
Blond eller Brunett? Help!



Ahmen duuu då!

Idag har jag hängt en hel del på skolan. Var en snabbkaffe med fina Tove, en till boring historialektion om städer som man hört förr, och sen styrelsemöte. Kändes som att det var ett bra styrelsmöte idag även om det var väldigt informellt. Lade upp dagordningen lite annorlunda så att alla skulle få snacka mer. Vi bestämde att vi inte tänker göra ett jota mer för programledningen förrän vi vet att de kommer betala för allt. Här lägger vi en stor del av tiden vi borde lägga på att söka spons och anordna aktiviter för våra medlemmar på att hitta på olika sätt att marknadsföra programmet. och nu när vi har lagt massa tid på det här så verkar det som att programledningen tycker att vi i sektionen kan ta och bekosta halva spektaklet. SOM OM! just nu känner jag att programansvariga beter sig som bortskämda skitungar. Vi gör dem en stor tjänst genom att gå med på att marknadsföra programmet och just nu känns det som att vi inte får någon cred för det alls. Vi är en sektion som har extremt lite pengar, och eftersom vår programledning just nu inte går att ha en vuxen diskussion med så satte jag ner foten på mötet och sa att vi bojkottar allt som har med marknadsföring fram tills att vi faktiskt vet att den tid vi lägger på det här är värt något. För i princip allt som vi blivit lovade pengar för och lagt tid på har de "ombestämt" sig om och tyckt att vi kan stå för det själva. Vi har inga pengar, vi är en ny sektion som blir lyckliga om vi hitar en 5krona på gatan. Vår programledning verkar även tycka att vi inte förtjänar pengar från dem eftersom vi i jämförelse med andra sektioner inte har tjänat lika mycket pengar. Jag blir så trött. Jag lägger vissa veckor ca 20 h på att arbeta som studentrepresentant, ordförande och marknadsförare. Vi har inte tid att skaffa spons eller ordna saker eftersom vi är uppbundna till att utveckla programmet och försöka få mer sökande. Något som egentligen inte alls ligger på oss, men som tack vare att vi har valt att lägga vår tid på det går framåt. Innan jul var programmet i kris och ungefär hälften av alla elever ville hoppa av. Tillsammans med Stuff och programledningen har vi arbetat stenhårt för att vända på det här. och jag tycker att vi har lyckats exeptionellt bra! För mig har det varit värt allt det hårda slitet för jag vill gå på en utbildning som anses vara bra och rankas högt.
Men vad är tacken för styrelsens slit och positiva marknadsföring? Att vi ska trackas för att vi inte har tjänat ihop tillräckligt med pengar??
Vad är det för fel på folk som inte kan vara tacksamma för att man hjälper dem och sen hjälpa en tillbaka när man är i behov av det. Jag blir bara ledsen och arg!
I vilket fall så funkade det att sätta ner foten, så nu blir det förhandling med programledningen på fredag.
Av med silkesvantarna!

Det finns en låt som jag alltid lyssnat på när jag är arg! Den får det bli idag!

Clawfinger - Biggest and the Best

RSS 2.0