Bra kväll igår! :)

Igår var det vårpremiär för John Doe! Var riktigt trevligt, lite rundgång när bandet spelade så vi valde att hänga i drinkbaren där Anliz  och Jenny jobbade den kvällen. Det var Anliz första gång i drinkbaren (Där hon verkade trivas som fisken i vattnet) så hon fivk såklart balnda ihop drinkar till mig. :) Väldans duktig var hon! ;)

Annars var det jättekul för att man träffade massa folk som man inte sett på väldigt länge. Många som varit utomlands och kommit tillbaka. Till exempel min favoritperson Tove! Hon var även här förut idag med semlor och girltalk. var så länge sedan vi snackade så vi hann bara skrapa på ytan, ,men jag ser fram emot mer sånt! :D

En annan person jag träffade igår var mitt ex som jag egentligen inte snackat med på typ 1 år, så det var schysst att snacka med honom. Och på tiden kanske.

Ikväll ska jag softa med Gotland, blir nog film och mer slösnack. Men först måste jag gå och lämna in min cykel IGEN!

Nämligen så att när jag lämnade hg inatt (ingen städöl för mig..helt sjukt va?!) så lät det kras-scratch om min kedja när jag trampade! Hur kan man ha sån otur?? Hämtade ju cykeln från verkstaden för bara några dagar sen!
well well, dax att traska genom vinterlandskapet ner mot abisko och västra cykelverkstaden igen! kanske kan få rabatt! ;)

Dagens låt, en låt som jag ville höra på dansgolvet igår men fick veta att de inte kunde spela electro... :/

Digitalism - Pogo


Suburbian kids släpper EP i vår!

Wehey! Längtar! :D
Kommer ihåg när jag såg dem på John Doe typ 2005-2006!
Undrar vad som hände med min SKWBN affisch jag hade i min o Rozas lägenhet i Skägget? hm...

Från vad jag tror är förra skivan! I vilket fall en riktigt bra låt!

Suburbian kids with biblical names (SKWBN) - Rent a wreck

Ikväll är det John Doe! :)

Äntligen!!!

Ikväll spelar Sad days for puppets! Aldrig hört talas om men har youtubat lite!
Om de är bra får man själv avgöra.
Sen ska Magnus från Weeping Willows Dja! Får se hur länge man orkar stanna! :)

Sad day for puppets - Cherry Blossom


Vem ska jag ligga med för att få mitt rum städat???

Jag behöver välgörenhet!
Självklart behöver jag pengar men det jag menar med välgörenhet är att jag vill att någon ska erbjuda sig att städa mitt rum! För nu är jag på tok för trött för att orka lyfta ett finger! Ibland undrar jag nästan om jag egentligen inte är en ganska så fräsch 75åring och att mina föräldrar har underhållit mig detta. För jag borde inte vara så jävla trött som jag blir ibland! Tant-Johanna! Imorse ville jag verkligen inte gå upp ur sängen, när väckarklockan ringde blev jag förvånad. Jag drömde att jag satt på en luftballong och typ räknade moln. irriterade mig på att någon hade satt på min väckarklocka när jag satt däruppe i mitt nirvana och minsann inte hade skola! Men sen vaknade jag och insåg att satan det hade jag!
Så jag pallrade mig iväg till skolan, ganska negativ till sinnet. Men när jag nästan var framme vid skolan så cyklade Charlotte förbi och tjoade! Och eftersom hon verkade på bra humör så blev jag på bättre humör! Tack Lottie, rätt kvinna på rätt plats! ;) Efter en lektion som jag höll på att somna på så bar det av till Tornby för storhandlande. Nu har jag 600 kr mindre på kontot! Förhoppningsvis så slipper jag köpa mat på ett tag för jag tror jag är typ pank nu!

Efter detta så var jag ganska sugen på att sätta igång och städa (!?) Men jag hann inte. Satan, jag behöver städa! istället var jag tvungen att fixa en dagordning till nästa styrelsemöte, maila viktiga mail, laga mat och sen bege mig tillbaka till skolan för att ha sektmöte. (Sektionsordförande möte - inte någon hemlig Liu-sekt som förlustar sig i kårallen)
Var ett bra möte, men det addade bara mer saker till min "att-göra-lista". Efter hemkomsten har jag kollat på topmodel och pluggat inför mitt seminarium imorn. Var faktiskt ett ganska intressant kapitel om plats-och destinationsutveckling.

Imorn hade jag tänkt träna, men jag glömde att anmäla mig till det passet jag ville ha så jag funderar på att gå och simma imorn. Är inte särskilt förtjust att gå omkring i Bikini men jag har väl tänkt vara under vatten mesta delen iallafall! :P Har även bokat in mig på ett vattengympa-pass på söndag så jag får vänja mig!

Funderar på att lägga mig tidigt ikväll och slöläsa lite i min Led zeppelin bok jag köpte på Fopp i Edinburgh. Älskar det stället! :) och för att göra det ännu bättre tänkte jag även lyssna på Led Zeppelin! Husgudarna! Ska sätta upp min zeppelin affisch snart oxå. den har troget hängt med från lägenhet till lägenhet men har inte fått sitta på väggen härhemma fast jag bott här i 1½ år! Måste fixas!!

dagens låt: Led Zeppelin Live i London 75! :)

Led Zeppelin - Heartbreaker


Svettigt värre!

Har varit nere och tränat på sporthallen, Aerobic+löpband. Ska dock erkänna att jag inte vågar springa på löpbandet så jag powerwalkar. Men någongång ska jag övervinna rädslan för att ramla av (Ja, det HAR hänt mig en gång) och springa!
Jag lyckades somna till slut men inte förrän klockan var efter 4 i natt , därför sov jag som en gris till klockan 12. Eller ja nästan, blev väckt vid 9 då de ringde från cykelverkstaden och sa att min cykel var klar. Så nu har jag fått tillbaka min cykel men minskat mitt bankkonto med 455 kr. :/ Well, huvudsaken är ju att man har en cykel!
Övrigt jag har gjort idag har varit att städa vardagsrummet och hallen och lagat Gi-burgare. I mitt fall bestod dessa av hamburgare,bacon,ost ochmajonäs mellan 2 salladsblad istället för bröd. Funkade utmärkt! :)
Nästa projekt blir att städa mitt rum...Men kanske inte ikväll.... ;)
Ska ta en dusch och sen sätta mig och skriva en lista på vad jag behöver få gjort för att jag ska känna att jag hänger med den kommande månaden. Och sen måste jag gå och handla! Tur att Konsum Ladan är öppet till 10! :)

Idag blir det en tillbakablick på några år :) SOM jag älskade den här när den kom!

Timo Räisänen - Let's kill ourselves a son


Törnrosa - Sov i ett dygn!

Vaknade i förmiddags vid halv 12, då hade jag i princip sovit ett dygn eftersom jag gick och lade mig vid 11 på söndags förmiddagen. Är inte det ganska konstigt? Lyckades vara vaken 2 h mellan 18-20 på söndagskvällen men sen klarade jag inte att hålla ögonen öppna och somnade om. Inte konstigt att jag är klarvaken nu när jag borde sova.
Tur att det inte är någon skola imorgon! :) Ska istället ägna dagen åt att städa och storhandla!
Idag har kollektivet varit och valt tapeter till vardagsrummet och hallen. Vi ville egentligen ha en stark grön färg i vardagsrummet men eftersom stångåstaden är mesar och bara har färger som går i skalan mesbeige-mesgul så blev det inte så. Istället satsar vi på brunt i vardagsrummet och grått i hallen. Ska bli skönt att få det lite tillfixat i vår "ungkarlslya". ;)
Efter det så har vi firat Lisa på 23+1månads dagen! (Vi är lite sena av oss) Det blev tacokväll och lite Alias-spel!
Jädrigt kul spel där man ska hitta på synonymer till ett ord som ens lagkamrat ska gissa på. Blir ganska fel ibland! :P
Har varit kul att hänga med tjejerna en hel kväll, brukar inte bli allt för ofta trots att vi bor ihop!

Helgen har varit trevlig men intensiv! Jobbade på Hg med Anneli på fredagen och det brukar i vanliga fall vara väldigt trevligt! Men i fredags var det jädrigt stressigt och fullt med folk. Kändes som att allt som kunde gå fel i princip gick fel. Var verkligen förtjänt av en städöl (eller 2 ;P) den kvällen. Dagen efter hade jag sjuk träningsvärk i benen så ibland tar faktiskt kroppen stryk av stress rent fysiskt! På lördagen bestämde jag och Anneli för att ta oss en sväng till Hg för lite fest. Vi fastnade först hemma hos henne med oliver, öl och popcorn framför King Kong. Sjuk film! Kände att min insektsfobi som jag inte känt av på många år kröp fram. Insekter är verkligen obehagliga! Speciellt i den filmen där de var ca 2 meter långa! Annars satt jag mest och klagade över att det var orealistiskt att alla T-rexar ville käka upp den stackars blonda tjejen i filmen. Hon måste varit rejält mumsig eftersom ALLA slogs om att få äta upp just henne. Om jag var en T-Rex skulle jag inte satsa på en "skinny white girl" utan på en välsmakande gräsätar dinosaur!
Sen insåg jag att filmen i helhet kanske inte var såååå realistisk och insåg att jag lika gärna kunde hålla tyst...

Efter det kom vi iallafall iväg till Hg. Vi köpte varsinn Mojito och satte oss vid ett bord i bex. Ganska konstigt men trevligt att sitta och bara kolla på folk. Vi insåg att vi typ aldrig sitter ner på Hg. Eftersom vi kom dit typ 1 gick klockan riktigt fort så strax efter det satt vi uppe på p-plan och väntade på att det skulle städats klart där nere. Annrli spelade gitarr och jag gissade låtar. Lyckades pricka typ alla! :D
Efter det hamnade ett gäng på efterfest hemma hos Fredrik (Som är på tok för snäll!) Kanske dax att utvidga efterfestområdet till även andra lägenheter i Ryd? :P
Kom hem vid 11 efter en sväng in på macdonalds! Tror inte jag varit på macdonalds på förmiddagen sen festeristtiden,
Nostalgiskt att försöka verka nykter när man ska betala.. haha!

Utöver det så har jag misslyckats ganska totalt med 3/3 nyårslöften den här helgen. Men men... ska skärpa mig.
Och Maria hade bakat sina underbara kakor... hur ska man undvika dem??

Nu borde jag verkligen sova! Undrar om Törnrosa hade insomnia efter sina 100 år på kudden?

Dagens video blir en gammal klassiker! The Mo - The right world :D


Wake up!

Imorse vaknade jag 5 minuter innan min väckarklocka ringde och trodde att jag hade försovit mig bigtime. Visst är det kosntigt när det blir så. Händer mig ganska ofta att jag vaknar 5 min innan det ringer fast jag ställer klockan på olika tider.
Hade föreläsning idag om äldre städer. rent ut sagt var det ganska boring! Första dubbeltimman behandlade bara saker som vi läst i tidigare kurser. Snacka om kul att ta csn för att lyssna på samma saker igen. Saker som jag inte anser hör ihop med kursen Examinationen ska gå ut på att skriva en miniuppsats om valfri stads marknadsföring inom turism. Vi har 2 föreläsningar, den ena om äldre städer och den andra om moderna städer. Sen har vi inga mer föreläsningar om detta. Varför väljer då vår föreläsare medvetet att prata om samma saker som förra kursen, som inte hade samma struktur. Fick i 45 minuter lyssna på vilka sorts hantverkare (från A-Ö) det fanns i Vadstena på 1600-talet och vad de gjorde, Jo men det passar väl jättebra in på dagens städers marknadsföringskoncept? Eller...?
Tycker jättemycket om historia, men blir trött på att aldrig ha någon lärare som är utbildad inom turism,marknadsföring eller ekonomi. Om läraren har skrivit en avhandling om sitt favorithistoriaämne så kommer vi att fpå höra om detta oavsett vad vi läser för kurs! Suck!
Den andra dubbeltimman var lite bättre, då fick vi möjlighet att brainstorma lite om vad det finns för möjligheter inom stadsturism. Det var jättekul och hela klassen var för en gång skull med på noterna. Läraren verkade dock tycka att vi ödslade tid och avbröt oss för att kunna visa upp fina kopior av oläsliga kyrkoböcker (antagligen från vadstena på 1600-talet) på over-head. Detta källmaterial skulle vi kunna använda oss av (När vi lärt oss tyda det). Tror dock inte att kyrkoböckerna har så mycket med marknadsföring att göra.
Eller så är jag bara en bitter surtant!

Efter det var jag och Lisa nere på cykelverkstaden. Lämnade in min cykel och hoppas på att den går att rädda. Den är ju från typ 50-talet så det är inte säkert att det finns delar till den. :/
Efter det blev det lite shopping och mathandlande på Netto.

Dagens låt! Är en kombination som man bara måste älska! Arcade Fire OCH David Bowie!
Låten heter Wake up! Och det är något jag uppmanar våra kursansvariga att göra....

David Bowie & Arcade Fire - Wake up


Endorfiner is da shit! :)

Har haft en bra dag idag! :)

Gick upp väldigt tidigt, fick masa mig upp vid 7 eftersom jag hade kursråd och introduktion på nya kursen kl 8.
Vårterminens innehåll verkar väldigt intressant! :) längtar efter den valfria fördjupningen! SOM jag tänker skriva om svenska identitet och nationalism om jag får. Det är mitt favoritämne inom svensk historia! :D

Efter det har jag haft en riktigt soft dag. Tog en mitt på dagen-nap och slumrade i 2 timmar. Fantastiskt skönt!
Sen har jag suttit framför datorn eftersom mitt internet funkar igen! Hallelujah och praise the Lord!

Fast det har blivit jävligt mycket mailande fram och tillbaka idag. Håller på och försöker fixa en glasmonter som turismprogrammet ska ha i marknadsföringssyfte och jag har fått tillåtelse att låna den från Geografi. Tack Reinhold! :P
Det bökiga är bara vart den ska stå? Får man ställa saker var som helst på LIU? Antar inte det så nu sitter jag i ett mailingmaraton med Origo, Campusarkitekten,akademiska hus och satan och hans moster!
Får se hur det går. förstår dock inte varför folk ska hänvisa mig vidare hela tiden men inte ge mig några kontaktuppgifter till dem jag ska ha tag i. Suck!

Well well. Det löser sig. Förutom det har jag suttit och plitat lite med dagordning och sånt tills första styrelsemötet det här året som är på torsdag. På fredag är det dansbands-tema på Hg och då ska jag jobba. Tyvärr är det samma dag som 2 av tjejerna i styrelsen ska ha gemensam födelsedagsfest, så jag försöker byta bort det passet. Men det verkar gå trögt. :/

En grej som dock inte var speciellt kul idag var att mina bromsar slutade fungera på cykeln! Helt plötsligt hade min gamla skruttcykel fått bakåt-tramp och eftersom jag inte har några handbromsar kunde jag lätt hamnat i ett livsfarligt läge! Jag är jävligt glad att jag var på plan mark när jag insåg detta!


Låter inte som om jag har haft en sån där fantastikst bra dag! Haha..

Men jag fick värsta kicken av träningen! Var nere igår på sporthallen och köpte ett terminskort. Så idag blev det aerobic.

Och det var jävligt kul! Jag tappade knappt bort mig alls och instruktören var inte någon sån där urfånig "peppande" bimbo som man bara vill dropkicka i ansiktet varje gång hon säger "kom IGÄÄÄn tjejer Nu KÖÖÖÖr vi!!!"

(Tror att de där jobbiga instruktörerna måste vara den svenska motsvarigheten till Amerikanske cheer-leaders på High school)
Den här instruktören var jättebra, lagom med positiva utrop och väldigt pedagogisk. precis som sig bör!
Efter passet blev det lite löpmaskin oxå. med tanke på att jag inte tränat en enda gång på typ 1 år (och inte aktivt sen gymnasiet) så är jag väldigt nöjd! Ska tillbaka på torsdag för lite styrketräning! :)

Som sagt endorfiner is da shit! :D

Dagens låt!
Jävligt svårt att välja idag men det blir Friendly Fires - Paris


...

Jag märker att jag spenderar allt för mycket av min tid med att tänka på det förflutna.
Jag tror inte det är bra för mig...

 

Är superglad!

Eftersom min mamma har fått komma hem från sjukhuset med perfekta värden! :D

I övrigt har dagen varit bra! Gick upp tidigt för att leka flyttgubbe med lisa och Agge, så nu har kollektivet 2 soffor och en fotölj i svart läder. Lite småkonstiga gubbar på platsen till lisas förråd, när vi ville låna en vagn för att köra soffan på så ville de veta om vi hade körkort för vagnar... Jätteroligt! eller...? Detta sades såklart utan ett leende från gubben...hm.

Sen har vi suttit på fredagspuben i Kårallen och hängt lite och träffat roligt folk! Träffade bland annat Helena så det kanske blir utgång på Hg ikväll! :)

En perfekt dag! :)

Därför bli dagens låt Lou Reed - perfect day (Även om videon är riktigt booring väger låten verkligen upp det)

Leave the body, leave the mind...

Min mamma ligger på sjukhus och det finns inget jag kan göra...


Försov mig!

Jag är nog ganska naiv när det kommer till min sömnförmåga! Idag var väckarklockan ställd på 10 prick vilket jag kände var ganska rimligt när man ska gå på en föreläsning klockan 13. Tyvärr så vaknade jag till när klockan ringde och tänkte att jag "bara skulle vila ögonen ett par minuter". Nästa gång jag vaknade var klockan halv 2. Så där låg jag i valet och kvalet om jag skulle panikcykla upp till skolan eller om jag skulle inse det som ett dött lopp. Vi hade gästföreläsare från Astrid Lindgrens värld som skulle prata om sommarjobb och praktik. Eftersom jag har sökt jobb där i sommar så borde jag ju dyka upp och få lite info. Så det slutade med att jag slängde på mig ett lager kläder, en mössa och kom fram till skolan lagom till klockan 2 då lektionen är slut och alla håller på och väller ut ur klassrummet. We-hey! Typiskt!
Men jag hann iaf prata med personalansvariga och fråga lite om väntetid och så och de skulle kolla mitt cv så snart som möjligt. Vore skönt om det gick fort för jag har ju erbjudande om jobb i norge att ta ställning till oxå.

Klockan är nu 15.08 och jag har fortfarande inte käkat frukost! Ska fixa en omelett med svamp,skinka och lök! mumma! :)
Till det blir det dagens första kopp kaffe (känner mig helt groggig utan, beroende?), har varit iväg och köpt gevalias ekologiska kaffe, jättegott och jättebra eftersom arbetarna slipper arbeta bland alla  de kemikalier som man använder vid kaffeodling i vanliga fall. Det bästa vore om det var rättvisemärkt oxå. Men det är iaf märkt med rainforest alliance (den lilla söta gröna grodan) som står för hållbar utveckling och drägliga förhållande för arbetarna.

igår hade jag ett kärt återseende med min vän plånboken! Förlorade den ju innan jul och den verkade vara borta för alltid. men sen under julen fick jag ett samtal om att den fanns på Mörners! :)

Jag, Isak och Sebbe var ju där en kortis och drack öl innan Luciakraballen, men eftersom Isak bjöd mig på öl där eftersom han fick min luciakraballbiljett så tänkte jag att jag aldrig hade plånboken där.

Var iaf och hämtade den igår, och alla pengar var kvar! :) Så nu är jag 200 kr rikare! Yeey! :D


Annars gick gårdagen ut på att jag hade redovisningseminarium. Jag var den enda som inte hade förberett mig alls. Alla andra hade papper med sammanfattningar, stödord och en del hade bilder. Själv insåg jag kvällen innan att jag inte orkade förbereda mig så att det bara var att gå fram och köra på som om man visste vad man pratade om.

Så det fick bli så, kom in i rollen som gymnasielärare och höll en lite kort föreläsning (eller ja den blev nog lite längre än vad som tänkts).. Men jag tror det blev godkänt! :)


Efter det gick jag hem ochj stekte ca 50 biffar med fetaost och rödlök som jag bjöd kollektivet på. Verkar bara vara jag som har tid att göra saker utöver skolan här! :P
Blev många matlådor! :D

Biffarna blev sjukt bra så jag tänkte skriva ner receptet. (Kommer aldrig komma ihåg det annars)

2 kg blandfärs
1 stor rödlök (finhackad)
2 paket fetaost (i små bitar)
ca ½dl grädde
5 ägg
olivolja med vitlök. (För smak, kanske ½dl)
svartpeppar,vitpeppar,vitlökspeppar och salt.

Blanda allr, sätt ugnen på 250, klä plåtar ,med bakplåtspapper, gör stora biffar (de krymper).
Grädda i mitten av ugnen i 15 min.

Min olivolja med vitlök köpte jag på Netto och den är grym, men jag tänkte prova att göra egen när den tar slut,
Skiva några vitlöksklyftor och lägga i en mindre flaska olivolja. :)
Kanske skulle göra några flaskor med olika smak typ chili, basilika och oregano. 

Kvällen ägnades sedan åt top model och youtube klipp med Flight of the conchords! :)

Flight of the conchords - Frodo, Don't wear the ring
(Bara för att jag är en LotR-nörd, och för att jag tycker det är sjukt kul när de rappar medan de bli jagade)



 



Om det finns andra Lord of the Rings nördar där ute som har för mycket tid över kan jag rekommendera The very secret diaries of. Sjukt kul, om man gillar parodi! http://www.ealasaid.com/misc/vsd/

Morgonmusik

Jag älskar den här videon till Little Dragon - Twice

Den får bli min inför-seminarium-låt!

Little Dragon - Twice


Directed by Johannes Nyholm

Jag är en liten zombie idag!

Imorn börjar skolan och det känns faktiskt inte kul...alls! Jag har ett seminarium imorn som jag måste presentera något på, men just nu känns det skitsamma. Men jag ska ta tag i det strax!
Anledningen till att jag beter mig som en liten zombie är nog mest för att jag har en sån uppfuckad dygnsrytm just nu.
Men i o med skolan imorn så kanske det blir normalt igen!
Idag gick jag upp vid 12 efter att ha sovit ca 6 h. Så nu börjar min hjärna klappa ihop!

Har inte gjort så jättemycket nyttigt idag. Varit på Willys och storhandlat. Och sen lagat mat!
Blev en jättegod gryta på biff, purjolök,grädde,dijonsenap,philadelphiaost och kryddor. Till det blev det grönsallad!
Resten av kvällen har det blivit topmodel på tv...och ja, vad har jag gjort de senaste 2 timmarna har jag ingen aning om?
Lyssnat på musik I guess.. ;)

Idag blir det 2 dagens låtar:
Min favoritlåt för dagen är MGMT - Kids men eftersom jag idag är en zombie vad passar bättre än The zombies - She's not there? :P

MGMT - KIDS

 

THE ZOMBIES - SHE'S NOT THERE


Homecoming!

Har haft en bra helg men precis som förra året så vaknar man upp på måndagen och frågar sig vart helgen tagit vägen?
Jag vet vad jag har gjort den här helgen iaf! Det har blivit HG och allt därtill! Fredagen med Anneli startade med lite mini-förfest hemma hos henne och sen utgång på HG... Har verkligen saknat det stället! Häng på p-plan, billigaste ölen på stället och dans!
Efter det var det såklart städöl! :) Vaknade  vid 4 tiden på lördagen efter 3½ sköna timmars sömn och insåg att jag var tvungen att ta mig upp ur värmen och jobba på kvällen. Alltså tillbaka till HG, den här gången bakis. Men det blev faktiskt sjukt kul. Cristobal spelade sjukt bra musik hela kvällen, Jag och Per stod i bex och åt choklad medan vi väntade på att det skulle komma något folk. (Var helt tomt till typ halv 12) och vakterna skulle lära sig att dansa Line-dance. 
Första tjejen som jag serverade hade jag dock stor lust att golva, alternativt vara jävligt elak mot. Hon hade världens gnälligaste högljudda fylleröst, kallade killen som hon fick (tog) en öl av för våldtäktsman och svin, och började sen prata med mig om att "det är minsann killarna som köper alkoholen, men det är vi tjejer som dricker den...eller hur tjejen"
Yeah right, gumman! Som tur var lyckades jag ändå vara trevlig mot henne och övertyga killen om att han inte såg ut som en våldtäktsman. (Hur man nu vet hur en sådan ser ut).
Resten av kvällen gick faktiskt ganska fort och de återstående gästerna var riktigt trevliga! :)
Den här gången hade jag tänkt ta EN jobböl och sen gå hem och sova eftersom jag i snitt sovit 3 h per dygn de senate dagarna,, men men såklart fastnade man. Blev massa snack om sniglar, oboy, knappnytt, om man kan spå i ögonbryn och andra helt knäppa saker.. Snacka om att jag var dumtrött! Trots det hade jag bara druckit 2 öl, varav den andra slank ner efter lite tjat! ;P
Min helg är borta, men jag är nöjd med den! Inga tvivel på att den återkommer igen!

Någon särskild musik har det egentligen inte blivit, men en låt som jag hörde spelas när jag jobbade i lördags var human med Killers. (När man jobbar i BEX så hör man inte musiken bara basen).


Hg ikväll!

Ikväll är det Lisas första kväll som ordningsvakt! Kommer gå superbra för hon är bra hon! :)

Tänkte därför att den här låtens ska tillägnas henne,  passar bra med tanke på alla de gånger hon har fått guida mig  när det kommer tillolycklig kärlek, dumma människor och dåligt humör!  :)

Och sen är det en jävligt bra låt att dansa till när man lagar mat, vilket jag ska göra nu!

Parken - Jag har varit vilse Lisa



Senare ska jag och Anli dra till Hg för lite fest! :)

Nu då?

Äntligen har jag lyckats maila iväg inlämningen! :)

Det måste firas med musik! :) Fick en youtube länk av Roza som spelats flitigt under förmiddagen! Thanks! :)

Koop - I see a different you

Notera Gustav Skarsgård som Hot blond mama :)



En sak stör mig dock! VEM har bestämt att min blogg ska annonsera om bröstförstoringar?? Hatar sådana reklamer och vill inte förknippas med dem. Hoppas blogg.se byter ut reklamen till något man kan stå för, typ geishachoklad! :)

Nattmusik

Those Dancing days - Hitten :) :) :)

Slow down, please slow down
I need to find peace, anywhere in me
I feel like im under water struggeling to get air
I feel like im lost in this body, trying to get inside my head









I wanna know, what im thinking what Im feeling
What I want my life to be
I wanna know how I plan to make things easier
For everyone but me

Tell me, please tell me
What to do, now that I know myself
Do you really think I could rely on this new person I have become
Do you really think I give a damn now that I can do whatever I want
Now I know, what im thinking what Im feeling
What I want my life to be
Now I know how I plan to make things easier
For everyone including me









Dress for stress

Sitter vid ett annorlunda köksbord nu, nämligen mitt egna i Linköping. Hem kom jag till slut även om det tog sin lilla tid.
Har haft en överstressig dag. Gick och lade mig vid 2 igårnatt för att kunna gå upp vid 9 och fortsätta skriva på morgonen när man fått lite skön nattsömn och är lite klarare i skallen. Kunde jag somna? Nej! Jag somnade antagligen först vid 5 snåret så jag är fortfarande ganska dimmig i skallen. Satt och panikskrev på morgonen fram tills jag skulle åka med tåget vid 1 tiden. Stress med packning, mössfrisyr, sömnbrist och darrningar av för mycket koffein.
Nu är det ju så att SJ har kommit på den eminenta lösningen med sms-biljett! Visst är det bra! Iaf 2 gånger av 3. Den här gången råkade vara den felande länken. Jag fick ingen bekräftelse och alltså ingen biljett...suuuck! Var tvungen att mitt nu gråtfärdigt stressade jag till stationen ännu tidigare än vad jag planerat för att lösa detta. Väl på tåget försökte jag fortsätta att läsa min tjocka lunta om arkitektonisk utveckling. Men mitt hjärta bultade för snabbt och hårt för att jag skulle kunna koncentrera mig så jag insåg att det var nog smartast av mig att vila lite.
När man åker mellan Falköping och Linköping hamnar man alltid i helveteshålan Nässjö! Den stationen måste vara världens tråkigaste någonsin! Just idag råkade jag hamna i en klunga av alkoholister som tiggde pengar av och sa saker om varandra i stil med "Ho den där kloakråtta, hon e fan jävlars nere på bötten, äckelkärring"
Mitt väluppfostrade jag ville spänna ögonen i dem och säga att det inte är "speciellt artigt" att säga så om andra människor, speciellt inte när de står alldeles brevid. Ibland är jag så pimpinett att jag skrämmer mig själv! Kanske borde söka sommarjobb som prusskiluskan på Astrid Lindgrens värld! ;) Hon och jag är nog egentligen soulmates!

Väl på x2000 till Linköping satte jag igång min laptop för att skriva lite om byggnadsmonument versus byggnadskomplex, Helt plötsligt vänder sig en kvinna med en skönlitterär bok i handen om och ber mig att skriva tystare eftersom jag stör henne... jag ber om ursäkt och hamrar lite mindre stressat och därför lite lösare på min dator.
Ena sidan av mig tycker att hon är en surtant och att hon mycket väl kan stoppa upp sin skönlitterära bok någonstans och sluta störa oss som inte har tid att vila ut på tågresan. Å andra sidan vill jag ju precis som hon sitta med en mysig bok och inte ha en tanke på att det finns folk som måste jobba när de reser. Men hon kunde väl ha satt sig i tyst kupe eller lyssnat på musik då om hon inte vill höra ljud från andra människor.. håller mig nog till att hon var en bitch! ;)
(Johanna 5 år är tillbaka) Väl framme i linköping hade jag ca 1 timma på mig innan det var dax för bokningsmöte på HG.
Var vid det här laget stört hungrig och hade som tur var fått mitt norska visakort skickat till Linkan under julen. (tappade ju plånboken runt luciakravallen, som nu är upphittad på mörners wehey!)
Sjukt bra tänkte jag eftersom mitt svenska visakort står på noll (Csn har ju inte varit sååå givmilda den hör månaden)
Kollar noga i brevet som är bifogat med kortet om det står något om ny Pin-kod. Det gör det inte, så jag springer glatt ner till konsum och köper det nödvändigaste för att överleva dygnet. MEN, självklart upptäcker jag när jag ska betala att det INTE är samma pinkod. Och jag hade i farten sprungit iväg utan att ta med mig mitt pass (enda id jag har just nu) så jag kunde alltså inte betala! :( Killen i kassan var dock av det schysstare slaget och ställde min kasse bakom disken medan jag sprang och hämtade mitt pass. Så till slut fick jag iaf något ätbart! :)
Efter det cyklade jag och Agge till Ryd för mötet. Var kul att träffa alla Bexare igen men soffan var så skön att jag mest ville luta mig tillbaka och sova. Bokningsmötet ledde iaf till att jag ska jobba på lördag, lixom den 16e och 23 jan. :) Den 23 är det dansbandstema! :P
Väl hemma slängde jag ihop en snabbgryta med Grillad kyckling,bacon,färska champinjoner,grädde och creme bonjour gräslök. Det var gott men jag önskar att jag hade kommit ihåg att köpa grönsaker. hade varit godare med något till! :)
Sen kom Mary hem och det belv kramkalas! Sen degade jag och Lisa i soffan framför simpsons, precis som det ska vara! :D

Its good to be home!

Dagens musik: The Knife - We share our mothers health passar bra in på hur uppstressad jag har varit idag! Och så är låten bra, men videon är lite lätt obehaglig (även om den är tecknad)!

Om en timma sitter jag på tåget! :)

och åter igen kommer jag vara utan musik, därför är det lika bra att lyssna på bra musik nu!

Tycker därför att Amy MacDonalds låt Road to home passar väldigt bra in här!

Good Morning!

Mando Diao - Good morning, Herr Horst

Men skärp dig!

Går sååå segt med inlämningen! Hade missförstått tanken bakom den så nu har det jag pluggat på inte egentligen så mycket med det jag ska skriva att göra. Men har märkt på tidigare kurser att det verkar vara mer att skriva från eget huvud och att vara noga med att analysera det man läst. Så kanske kan jag skriva ihop något som får godkänt! :)
Har dock hunnit med att ta en sista fika med Roza och Eva på stan. En riktig kortis blev det, men det var mysigt i vanlig ordning!
Just nu är jag lite osäker på om jag vill åka till linkan imorn. Jag vill egentligen men när jag ligger såhär mycket efter med min inlämning känns det inget kul att förlora en halv dag på resandet. :/
Well well, för att muntra upp mig lyssnar jag på The concretes - Can't hurry love :)

Har typ fastnat i tecknade musikvideor på senaste.. :P


Los Campesinos och pluggstress

Imorn åker jag hem till Linköping och bör därför ha skrivit klart det mesta av min paper tills dess.
Tyvärr har jag inte börjat skriva än, läser fortfarande in mig på ämnet!
Men nu är ju pluggflykt så fantastiskt mycket roligare! Därför har jag suttit och lyssnat på Los Campesinos på youtube.
Tänkte välja en video av dem, men jag kunde inte så det blir 2! Helt fantastiska, eller hur! :D

Los Campesinos - We Throw Parties, You Throw Knives

 

Los Campesinos - You! Me! Dancing!

Bara för att jag älskar den här låten!!

Som jag var glad när Those Dancing Days spelade på John Doe i höstas! :D

Those Dancing Days - Home Sweet Home


2008

Mitt år började turbulent, jag vet fortfarande inte varför det hände.
Hur något som var så fantastiskt bara gick i bitar?
Jag önskar att jag hade någon chans att kämpa för det då, men det hade jag inte.
Våren kom och vårregnet sköljde bort mina sista förhoppningar om att allt skulle bli som förut.
Sommaren i det kalla Nordkapp kylde ner mitt överhettade hjärta och gav mig
chansen att andas och tänka klart igen. 
Hösten dök upp och löven fick mer färg liksom mitt liv.
Min inre styrka som så länge hade visat mig vägen, och försvunnit under våren,
kom nu tillbaka med full kraft.
Nya ansikten, nya vänner, massa skratt och fina minnen att bära med länge!
Och när vintern kom så kände jag inte av kylan, Bara värmen inombords... :)

2008, året jag fick lära mig att jag inte kan fixa allt själv, hur gärna jag än vill...

Lisa Ekdahl - Kunde jag vrida tiden tillbaka


Min musik 2008

Dessa 20 låtar har jag lyssnat på mest under det här året. :) Sååå svårt att få ner till 20! Pust!

Utan inbördes ordning!

1) Robyn - With every heartbeat (Coronell remix)
2) Lykke Li - Tonight
3) Anna Järvinen - Götgatan
4) Vampire Weekend - Cape cod kwassa kwassa
5) Santogold - L.E.S artistes
6) The Zombies - The way i feel inside
7) Britta Persson - You are not my boyfriend
8) Deep purple - Child in time
9) Justice. vs Simian - We are your friends
10) David Bowie - Life on Mars
11) Shout out louds - Tonight I have to leave it (Kleerup remix)
12) Fleet Foxes - White winter hymnal
13) Anna Järvinen och Annika Norlin - För varje hjärtslag
14) Ladytron - Destroy everything you touch
15) Amy Macdonald - Youth of today
16) Coldplay - Viva la Vida
17) LaZee - Rock away
18) The Mo - Nostalgia Locomotive
19) The Knife - Heartbeats
20) Adam Tensta feat. Dr Alban - My Cool

Dagens video är nr 13 på listan! :)

RSS 2.0